Δημοτικό

Στις δομές μας η ΠΑΙΔΕΙΑ του παιδιού οργανώνεται- συγκροτείται-εξελίσσεται
μέσα από μια αλληλένδετη συνεχή διαδικασία που ξεκινά από την ηλικία των 2μηνών και ολοκληρώνεται στην ηλικία των 12 χρονών!!!

Δημοτικό Σχολείο

΄Ηλιος, φύση, μάθηση όλα συνυφασμένα με έναν υπέροχο τρόπο που προάγουν την καλλιέργεια του νου και της ψυχής τους.
Το «Ἄξιον ἐστί» λειτουργώντας για πρώτη χρονιά, έχοντας όμως κάνει μακρόχρονη πορεία στη μαθησιακή διαδικασία ως Σύγχρονο Σχολείο, συνεχίζει με ακόμα καλύτερες προοπτικές την πορεία του στο χώρο της εκπαίδευσης.
Ένα σχολείο που αγκαλιάζει κάθε μαθητή ξεχωριστά και του παρέχει ό,τι χρειάζεται για μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση, που περιλαμβάνει τόσο γνώσεις όσο και στάσεις, αξίες και συμπεριφορές.
Οι μαθητές μας μαθαίνουν με τρόπο δημιουργικό , ευχάριστο και αποτελεσματικό. Μετατρέπονται από παθητικοί δέκτες σε ενεργούς μετέχοντες στη μαθησιακή διαδικασία με αρωγούς τις σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας. Εμπλέκονται, ενεργούν, ανακαλύπτουν και κατακτούν τη γνώση μέσα από τη βιωματική και ομαδοσυνεργατική μάθηση, τη διαθεματική-διεπιστημονική προσέγγιση της γνώσης.
Στο «Ἄξιον ἐστί» τα παιδιά είναι τα ίδια πρωταγωνιστές και συμβάλλουν στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος του σχολείου με σκοπό να τους είναι όσο πιο οικείο και ευχάριστο γίνεται. Έχουν τη δυνατότητα να εκφράζονται ελεύθερα μέσα από μαθήματα Συναισθηματικής Αγωγής, να καλλιεργούν τις ικανότητες και τις δεξιότητές τους μέσα από τη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών, εκμεταλλευόμενα τα εργαστήρια πειραμάτων. Μαθαίνουν σε μεγαλύτερο βαθμό τον πολιτισμό μας συμμετέχοντας σε αθλητικές, κοινωνικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές δραστηριότητες, δράσεις και εκδηλώσεις.
Οι γνώσεις είναι πάντα χρήσιμες και ωφέλιμες και στο «Ἄξιον ἐστί» οργανώνονται με τέτοιο τρόπο ώστε κάθε μαθητής να μπορεί να τις αξιοποιεί στην καθημερινότητά του. Οι μαθητές μας προετοιμάζονται για το μέλλον ανακαλύπτοντας τις κλίσεις και τις δεξιότητές τους. Αποκτούν ολοκληρωμένη και καλλιεργημένη προσωπικότητα που θα τους επιτρέψει αργότερα να γίνουν ενεργοί και δραστήριοι πολίτες αυτής της κοινωνίας.
Εργαζόμαστε για την επίτευξη των προσωπικών στόχων και φιλοδοξιών των μαθητών μέσα από την πολύπλευρη εκπαίδευσή τους. Για το λόγο αυτό καλλιεργείται η ομαδικότητα και το συνεργατικό πνεύμα, παρακολουθείται συστηματικά η πρόοδος των παιδιών και υπάρχει άμεση συνεργασία με γονείς- οικογένεια.
Σας προσκαλούμε και σας προκαλούμε να γνωρίσετε από κοντά το «Ἄξιον ἐστί».

Ένα σχολείο για τα παιδιά.
Ένα σχολείο παράθυρο στον κόσμο.
Ένα σχολείο φτιαγμένο για αυτά!

Είμαστε σίγουροι πως θα σας μαγέψει.

Καλώς ήρθατε στον κόσμο μας!

φωτο προγραμμα