12 Δεκεμβρίου 2014 In Νέα

 

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ

 

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης

Βόλος, 9.12.2014

  "Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις"

 

«Στον Αστερισμό της Αργούς»

 

 Το μαγικό ταξίδι των Χριστουγέννων ξεκινά!!!

 

1. Παρασκευή, 12.12.2014, 17:30 – 18:30 «Χορεύουμε τα κάλαντα» Η υπεύθυνη  Παραδοσιακών χορών κ. Μάντζαρη Μαρία

προσκαλεί τους γονείς να παρακολουθήσουν ένα ανοιχτό μάθημα διδασκαλίας παραδοσιακών χορών με μουσική υπόκρουση     Χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

Παρασκευή, 12.12.2014, 18:00. «Κάλαντα από όλη την Ελλάδα» Η χορωδία και η ορχήστρα κρουστών των μαθητών του «άξιον εστί» επίσημοι προσκεκλημένοι του Δήμου Ρήγα Φεραίου φιλοξενούνται στην πόλη του Βελεστίνου για να παίξουν και να τραγουδήσουν κάλαντα από όλη την Ελλάδα, κατά τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Παρασκευή, 12.12.2014, 18:30 – 20:30 «Εργαστήρι Χριστουγεννιάτικων κατασκευών» Η υπεύθυνη του τμήματος Εικαστικών

κ. Γούση Κατερίνα προσκαλεί τους γονείς σε ένα ανοιχτό μάθημα Εικαστικών για να δημιουργήσουν Χριστουγεννιάτικες κατασκευές μέσα από άχρηστα υλικά.   

  

2. Δευτέρα, 15.12.2014, 16:30 - 17:30. Ανοιχτό μάθημα Μπαλέτου. Τμήμα PrePrimaryPrimary

Η υπεύθυνη χορού κ. Βίκυ Μητρολιού προσκαλεί τους γονείς να παρακολουθήσουν ένα ανοιχτό μάθημα διδασκαλίας χορού, με  πρωταγωνίστριες τις μικρές μπαλαρίνες του τμήματος μπαλέτου PrePrimaryPrimary.

   Δευτέρα, 15.12.2014, 18:00 «Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη» Βιβλιοπαρουσίαση

Μια διαδραστική θεατρική διασκευή του βιβλίου «Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη» του συγγραφέα

Κυριάκου Χαρίτου των εκδόσεων «Μεταίχμιο»

Χρόνια  και χρόνια μελομακάρονα και κουραμπιέδες τρώγανε τα μουστάκια τους κάθε Χριστούγεννα στον πιο αστείο πόλεμο του          κόσμου….. Μια μέρα όμως μια ξαφνική χιονοθύελλα τα άλλαξε όλα. Ο Φον Κουραμπιές, ο κόμης Μελομακαρόνης, μερικές νηστικές αρκούδες, κάτι παράξενοι σκίουροι, οι κηπουροί των ονείρων και άλλοι πολλοί χαρακτήρες σας προσκαλούν στην πιο αλλιώτικη χριστουγεννιάτικη περιπέτεια!

Με την παρακίνηση δύο γνωστών εμψυχωτών του Κων/νου Δαλαμάγκα και του Χρήστου Χριστόπουλου τα παιδιά θα ριχθούν να συμμετάσχουν στην δράση παίρνοντας ρόλους ώστε να διασκεδάσουν, να γελάσουν και να βοηθήσουν στην συμφιλίωση των δυο αιώνιων εχθρών.

 

3. Τρίτη, 16.12.2014, 16:30 – 18:30. Ταξίδι στους Πλανήτες και τους Αστερισμούς. Αστροπαρατήρηση

Ο θόλος του «άξιον εστί» ανοίγει τις πύλες του σε μικρούς και μεγάλους για ένα μαγικό ταξίδι στον χώρο των Πλανητών και των Αστερισμών. Θα ακολουθήσει παρατήρηση των σωμάτων του ουρανού με τηλεσκόπια.

Τρίτη, 16.12.2014, 18:30 – 20:30. Η υπεύθυνη του Μιούζικαλ κ. Κουκουβίνου Μαριαλένα προσκαλεί τους γονείς σε ένα ανοιχτό μάθημα με  κεντρικό άξονα το παραμύθι του Μάνου Κοντολέων  «Ο Χιονάνθρωπος που δεν ήθελε να λιώσει». Άραγε θα βρει την δύναμη να μείνει ζωντανός μέσα από μουσικοκινητικές δραστηριότητες και τραγούδια….!!!   

 

4. Τετάρτη, 17.12.2014, 16:30 – 18:00. «Εργαστήρι Χριστουγεννιάτικων κατασκευών»

Η υπεύθυνη του τμήματος Εικαστικών κ. Γούση  Κατερίνα προσκαλεί τους γονείς σε ένα ανοιχτό μάθημα Εικαστικών για να δημιουργήσουν Χριστουγεννιάτικα Δέντρα και Καραβάκια χρησιμοποιώντας άχρηστα υλικά.

Τετάρτη, 17.12.2014, 17:00 – 18:00. Ανοιχτό μάθημα Μπαλέτου. Τμήμα GradeI

Η υπεύθυνη χορού κ. Βίκυ Μητρολιού προσκαλεί τους γονείς να παρακολουθήσουν ένα ανοιχτό μάθημα διδασκαλίας χορού, με πρωταγωνίστριες τις μικρές μπαλαρίνες του τμήματος μπαλέτου GradeI.

   Τετάρτη, 17.12.2014, 18:00 – 20:00. «Το Χριστουγεννιάτικο Δεντράκι» Βιβλιοπαρουσίαση και εργαστήρι ζαχαροπλαστικής.

Η συγγραφέας και διατελέσασα Επίτιμος Υποπρόξενος του Ιταλικού Υποπροξενείου του Βόλου μέχρι το 2010, κυρία Μαρία Αρφέ, φιλοξενείται στο χώρο εκδηλώσεων του «άξιον εστί», όπου μέσα από το βιβλίο της «Το Χριστουγεννιάτικο Δεντράκι» από τις εκδόσεις «Ήρα Εκδοτική»  μας μεταφέρει το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων. Θα συνοδεύσουν με τα τραγούδια τους η ορχήστρα κρουστών του «άξιον εστί».

Θα ακολουθήσει εργαστήρι κατασκευής, από τα ίδια τα παιδιά, «του πιο γλυκού έλατου», με πρώτες ύλες ζαχαρωτά, μπισκότα και πολύ μεράκι! Το τελικό δημιούργημα της βραδιάς θα είναι η κατασκευή ενός ζαχαρόσπιτου, από τους μαθητές μας, με τη συνδρομή του έμπειρου ζαχαροπλάστη κυρίου Χρήστου Μπάρδα και την ομάδα του τμήματος  ζαχαροπλαστικής.

 

5. Πέμπτη, 18.12.2014, 16:30 – 18:30. «Gingerbread» Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία

Η υπεύθυνη Αγγλικής γλώσσας κ. Παπαϊωάννου Μαρίνα προσκαλεί τους γονείς σε ένα διαδραστικό μάθημα με ήρωα ένα γλυκό μπισκότο που ζωντανεύει…. Το όνομα του «Gingerbread»!   

Πέμπτη, 18.12.2014, 16:30 – 18:30. «Μια ιστορία πειραμάτων στο χωριό του Άι Βασίλη»

Το εργαστήριο Φυσικών Επιστημών μεταφέρει μικρούς και μεγάλους στον μαγικό κόσμο των πειραμάτων.

Οι καλικάτζαροι με τις σκανδαλιές τους προκαλούν αναστάτωση και καλούνται τα ξωτικά να δώσουν λύσεις μέσα από τα πειράματα.

Πέμπτη 18.12.2014, 18:30 – 20:30. «Δημιουργούμε ένα ρομπότ με τουβλάκια Lego»

Ο υπεύθυνος Ρομποτικής κ. Φαρμάκης Θρασύβουλος προσκαλεί τους γονείς σε ένα ανοιχτό μάθημα για να ταξιδέψετε μαζί με τα παιδιά στον κόσμο της κατασκευής ενός ρομπότ. Μια μοναδική εμπειρία… Ας μην λείψει κανείς.    

 

6. Παρασκευή, 19.12.2014, 18:00 - . «Το πρωτοχρονιάτικο διαστημόπλοιο» Βιβλιοπαρουσίαση – Project Ρομποτικής.

Ο συγγραφέας Άρης Δημοκίδης, θα παρουσιάσει στα παιδιά το βιβλίο του, με τίτλο «Το πρωτοχρονιάτικο διαστημόπλοιο» από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο». Θυμάστε το ζαχαρόσπιτο; Το ζαχαρόσπιτο θα «μεταμορφωθεί» σε διαστημόπλοιο και οι μαθητές θα πάρουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, με σκοπό… τι άλλο; Να ταξιδέψουν στον πλανήτη που επιθυμούν, ως δώρο του Αϊ Βασίλη! Θα ακολουθήσει διαδραστικό παιχνίδι με ρομπότ, κατασκευασμένο από συναρμολογημένα κομμάτια Lego από τα ίδια τα παιδιά με εμψυχωτή των υπεύθυνο της Πληροφορικής κ. Φαρμάκη Θρασύβουλο.

Η κορύφωση της βραδιάς: τα ζαχαρωτά ανήκουν πια στο κοινό της εκδήλωσης!!

 

7. Σάββατο 20.12.2014, 10:30-14:00 - Κυριακή 21.12.2014, 12:30-14:30 «Ταξίδι στους Πλανήτες»,

    Κυριακή 21.12.2014, 11:30-12:00. «Τα παιδιά ψάλλουν τα κάλαντα»

 Καθώς η «τέχνη της κοινωνικής συμβίωσης» συμπορεύεται με την «τέχνη του μανθάνειν», η εκπαιδευτική κοινότητα του «άξιον εστί», θα βρίσκεται στη  Πλατεία του Αγίου Νικολάου και θα  προσφέρει στο κοινό του Βόλου το «Πλανητάριο» και την εμπειρία του ταξιδιού σε αυτό. Οι μαθητές μας, με τη βοήθεια των δασκάλων τους, θα γίνουν ξεναγοί – εμψυχωτές σε αυτό, ταξιδεύοντας στη μαγεία του, μικρούς αλλά και μεγάλους Βολιώτες. Επιπροσθέτως, την Κυριακή στις 11:30πμ, η χορωδία και η ορχήστρα κρουστών του «άξιον εστί» θα παρουσιάσει κάλαντα από όλη την Ελληνική επικράτεια, μεταφέροντας το μήνυμα της Γέννησης του Θείου Βρέφους.

8. Κυριακή 21.12.2014, 18:00. «Η Νεράιδα πάνω στο έλατο»

 Μια παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο του Μάνου Κοντολέων από τις Εκδόσεις Πατάκη.

 Ο μαγικός κόσμος των Χριστουγέννων, έτσι όπως τον βίωσε μια ξεχασιάρα νεράιδα, ξεδιπλώνεται επάνω στη σκηνή του θεάτρου του

 Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας! Ένα μουσικό χοροθέαμα που παρουσιάζουν οι μαθητές του Παιδικού σταθμού και Νηπιαγωγείου  «άξιον εστί» σε συνεργασία με τους  μαθητές του Βρεφονηπιακού σταθμού «Σύγχρονο Σχολείο» με κοινό σκοπό την ενίσχυση του  Κοινωνικού Παντοπωλείου Βόλου!

 Εισιτήριο: Η αγάπη σας και μια σακούλα τρόφιμα για τους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη!

    Με την ευγενική χορηγία του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και την υποστήριξη του οίκου νυφικών LOUIS XIV!    

 

9. Δευτέρα, 22.12.2014, 18:00. «Βράδυ στη Γη» Βιβλιοπαρουσίαση – Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από το Ωδείο «Παλάσκα» ,    Αστροβραδιά      

Η εκδήλωση ξεκινά με χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την χορωδία του ωδείου «Παλάσκα» στην αίθουσα εκδηλώσεων του

«άξιον εστί». Θα μας παρουσιάσουν μέσω κιθαριστικού συνόλου και παραδοσιακών οργάνων Χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

Στη συνέχεια ο Βασίλης Κουτσιαρής, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, θα παρουσιάσει τα χριστουγεννιάτικα παραμύθια, που έγραψε από κοινού με το Γιάννη Διακομανώλη, «Βράδυ στη Γη» και «Ο Αη Βασίλης της χρονιάς», από τις εκδόσεις, «Κόκκινη κλωστή δεμένη». Συγκεκριμένα, μέσω ενός μιμητικού – διαδραστικού θεατρικού δρώμενου θα γίνει η παρουσίαση του πρώτου έργου του, καθώς το βιβλίο «Ο Αη Βασίλης της χρονιάς» θα παρουσιαστεί ως αποτέλεσμα της καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας των ίδιων των μαθητών. Θα ακολουθήσει αστροπαρατήρηση με την χρήση τηλεσκοπίων.

 

10. Τρίτη, 23.12.2014, 18:00 «Χριστουγεννιάτικη Αναταραχή» Θεατρική παράσταση.

Κορύφωση όλων των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεών μας θα είναι η θεατρική παράσταση «Χριστουγεννιάτικη Αναταραχή» των μαθητών του Δημοτικού σχολείου «άξιον εστί»σε κείμενα και διδασκαλίατου Δασκάλου και Εμψυχωτή θεατρικού παιχνιδιού Αντώνη Κόκκινου. Μια διαδραστική παράσταση ο Άι Βασίλης, ο Βοηθός του, οι Νεράιδες, τα Ξωτικά, οι Καλικάντζαροι, η “MerryChristmas” και ο γέρο Χρόνος θα μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές και ένα μήνυμα. «Είμαστε όλοι μοναδικοί και σημαντικοί…!!!. Γινόμαστε αδύναμοι να υπηρετήσουμε το ορθό, όταν λείπει από την καθημερινότητα μας η δύναμη της αγάπης»

Εισιτήριο: Τι άλλο; Η αγάπη σας και μια σακούλα τρόφιμα για τους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη! Θα δοθούν στο Κοινωνικού Παντοπωλείου Βόλου! 

Η εκπαιδευτική κοινότητα του «άξιον εστί» εύχεται σε όλους μας

Καλά Χριστούγεννα και Ευλογημένος ο Καινούριος Χρόνος

με Αγάπη, Νοήματα, Πίστη, Ιδέες και Αξίες!

 

 

Βρίσκεστε εδώ: Home ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014