14 Νοεμβρίου 2014 In Νέα

 

 

Στις 03 Νοεμβρίου 2014 οι μαθητές του άξιον εστί επισκέφτηκαν το Μουσείο Ελιάς και Λαδιού, στην Άνω Γατζέα, καθώς και το Σύγχρονο ελαιοτριβείο στην Κάτω Γατζέα!

Η προσέγγιση ήταν άκρως βιωματική και η εμπειρία μοναδική! Οι παιδαγωγοί του Μουσείου υλοποίησαν ένα καταπληκτικό πρόγραμμα με τα παιδιά, το οποίο ήταν προσαρμοσμένο στις ηλικιακές ομάδες των παιδιών!

Η εκδρομή υλοποιήθηκε στα πλαίσια του project "Η Ελιά και το Λάδι" που υλοποιούν το Δημοτικό Σχολείο, το Νηπιαγωγείο και ο Παιδικός Σταθμός!

 Το πρόγραμμα ξεκίνησε με το μάζεμα των ελαιών από το περιβόλι του σχολείου μας και συνεχίζεται αυτή την περίοδο με τη φιλοξενία της μουσειοβαλίτσας "Από την ελιά στο Λάδι", υλικό από το Μουσείο Μηλεών!

 

14 Νοεμβρίου 2014 In Νέα

 

  

Eίναι το σύνθημα μας για να προσεγγίσουμε με τα παιδιά την επέτειο του Πολυτεχνείου!

 

Όντας επηρεασμένοι από την επικαιρότητα, λαμβάνοντας, όμως,  υπόψη μας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η παιδική σκέψη στην κατανόηση αφηρημένων εννοιών όπως δημοκρατία και δικτατορία, αποφασίσαμε  με τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και της Μονάδας Απασχόλησης Νηπίων να προσεγγίσουμε τα γεγονότα με  έναν διαφορετικό τρόπο!

 

«Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο
δυο καρδιές κι έναν ήλιο στη μέση.
Παίρνω φως απ’ τον ήλιο και φτιάχνω την αγάπη
και μου λες πως σ’ αρέσει.»

 

Τα παιδιά με αφόρμηση  το τραγούδι των Μιχάλη Μπουρμπούλη και Γιώργου Χαντζηνάσιου , τραγουδούν για την ειρήνη, ζωγραφίζουν την ειρήνη, χορεύουν την ειρήνη! Γνωρίζουν τα σύμβολα της, την ελιά, το περιστέρι,  και συζητούν τα δικαιώματα τους  για σίτιση, για παιδεία για ελευθερία και ειρήνη! Ταξιδεύουν στην ελληνική Μυθολογία και γνωρίζουν το μύθο του γαρύφαλλου και τις τρεις ώρες: Δίκη, Ευνομία, Ειρήνη!

Αποκορύφωμα αποτελεί η  διαδραστική παράσταση που θα παρουσιάσει στα παιδιά η παιδαγωγική ομάδα, του Κουκλοθεάτρου Λαμίας "Ονειροβάτες", με τίτλο «Κόκκινο Γαρύφαλλο».

 

 

Βρίσκεστε εδώ: Home ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014